Start Glavna jela Sočivo sa butkicom

Sočivo sa butkicom

Clipboard19

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice. Pripremljenu butkicu usitniti na šnite ili veće komade (kome je lakše, može i onda kada je već napola skuvana).
2. U većoj posudi ostaviti da provri 1 l vode, a potom dodati seckan luk, usitnjeno meso i lovorov list. Kuvati dok meso ne omekša.
3. Za to vreme očistiti sočivo, blanširati ga u vodi i na kraju procediti.
4. Kada je meso omekšalo, dodati sočivo i kuvati još 20 minuta dok se sočivo ne skuva.
5. Pred kraj propržiti brašno na ulju, pa dodati i seckani beli luk.
6. Jelo zapržiti i, ako je potrebno, dodati još malo vode i soli te promešati.
7. Ostaviti da se krčka još minut-dva.

Recept Izabele Janoši iz Temerina
Recept Izabele Janoši
iz Temerina