Start Glavna jela Pečene skuše

Pečene skuše

Clipboard11

Priprema:
1. Beli luk iseći na sitno, posoliti ga, pobiberiti po ukusu, pa preliti sirćetom i maslinovim uljem.
2. Dodati mešavinu suvog začina po ukusu i senf, pa lepo promešati.
3. Očišćene skuše zaseći na nekoliko mesta i premazati pripremljenom marinadom i ostaviti ih da odstoje oko 60 min.
4. Nakon toga skuše poređati u podmazanu vatrostalnu činiju, prekriti ih folijom i peći u zagrejanoj rerni na 220°C oko 15 minuta.
5. Nakon toga skinuti foliju i vratiti u rernu da se dopeče još 15 minuta.
6. U međuvremenu obariti povrće, pa polovinu izmiksati u pire, a drugom polovinom dekorisati pečenu ribu. Ukrasiti kriškama limuna.

Recept Adilje Hodže iz Subotice
Recept Adilje Hodže iz
Subotice