Sastojci:
Kore
600 g brašna
120 g margarina
100 g šećera
2 jajeta
2 praška za pecivo
100 ml mleka
Fil
3 jajeta
250 g šećera u prahu
malo mleka
2 vanil-šećera
100 g brašna
1 l mleka
Priprema:
Kore
1. Pomešati brašno sa praškom za pecivo, pa dodati omekšali margarin, šećer i jaja.
2. Zamesiti prhko testo, podeliti ga na tri dela i razviti tri kore (30×40 cm).
3. Peći svaku koru posebno u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
Fil
1. Belanca umutiti u čvrst sneg.
2. Žumanca umutiti sa šećerom u prahu i vanil-šećerom, umešati brašno i na kraju dodati malo mleka.
3. Mleko ostaviti da provri, pa ukuvati umućenu smesu i mešati dok se zgusne i krem ne postane gladak.
4. Skinuti sa vatre, umešati sneg od belanaca i ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak
1. Ohlađene kore filovati kremom, pa posuti šećerom u prahu.