Sastojci:
Piškota
8 belanaca
1 kašičica praška za pecivo
1 šolja* šećera
1 šolja brašna
1 šolja seckanih oraha
1 šolja rendane čokolade za kuvanje
1 šolja raznog suvog voća
(seckano na male komade)
1 šolja suvog grožđa
1 šolja ratluka
(seckanog na male komade)
Krem
8 žumanaca
5 jaja
300 g šećera u prahu
250 g margarina
150 g čokolade
Ostalo
2 oblande
lešnik krem za premazivanje
kokos za posipanje kolača
*šolja=200 ml
Priprema:
Kora
1. Ulupati belanca sa šećerom u čvrst šam.
2. Potom varjačom umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo, orahe, čokoladu, suvo voće, suvo grožđe i ratluk.
3. Sve lepo sjediniti i peći u zagrejanoj rerni 180°C oko 30 minuta. (Tepsija treba da je veličine oblande).
Krem
1. Penasto umutiti žumanca sa jajima i šećerom u prahu, pa skuvati na pari.
2. Pred kraj dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti da se prohladi.
3. Zatim, krem sastaviti sa umućenim margarinom, ostaviti da se potpuno ohladi, a zatim mikserom penasto umutiti.
Finalni postupak
1. Položiti oblandu, pa premazati polovinom krema. Staviti piškotu i premazati drugom polovinom krema. Odgore staviti drugu oblandu.
2. Na kraju oblandu premazati lešnik kremom i posuti kokosom.