Sastojci:
1 kg brašna
30 g kvasca
3 jajeta
500 ml mleka + mleko za prelivanje
3 šoljice (za crnu kafu) ulja
2 kašike šećera + 1 kašičica šećera
1 kašika soli
160 g margarina
Podmazivanje
400 g tvrdog starog sira
1/2 kg spanaća
2 žumanceta
masnoća
Priprema:
Fil
1. Spanać dobro oprati, a zatim ga blanširati i naseckati na sitno. Sir narendati ili izmrviti.
2. Umutiti mikserom jaja sa 160 g margarina, dodati kašičicu soli i na kraju sir i oceđen spanać.
3. Sve lepo sjediniti i ostaviti sa strane do filovanja.
Testo
1. U malo mleka rastopiti kvasac sa kašičicom šećera.
2. Posebno pomešati polovinu brašna sa šećerom, pa dodati so, šećer, 1 jaje, ulje i preostalo mleko.
3. Na kraju dodati nadošli kvasac i zamesiti glatko testo postepeno dodavajući preostalo brašno.
4. Testo podeliti na 4 dela.
Finalni postupak
1. Svaku jufku razviti na 40×25 cm, premazati pripremljenim filom i urolati.
2. Svaki rolat iseći na nekoliko manjih rolata i ređati ih u pleh podmazan margarinom.
3. Na kraju sve rolate premazati žumancetom i posuti susamom.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
5. Gotove rolatiće (po 5-6 komada odjednom) preliti kašikom mleka.