Džeremi Benet je početkom sedmice dao otkaz sa pozicije menadžera u kompaniji PIMCO, jednoj od sve uspešnijih kompanija u Njuport biču. Nije ni prvi ni poslednji.
Ali ono što njegov slučaj izdvaja jeste to što je otkaz dao ne da bi prešao na bolje plaćeni posao, koji su mu mnogi nudili, već da bi iznajmio prikolicu i počeo da prodaje “francusku brzu hranu”, i to baš na Volstritu.
“Fortune” je sa Benetom razgovarao baš neposredno nakon što je završio svoj poslednji dan u PIMCO-u.
“Fortune”: Zašto si odlučio da pokreneš posao sa prikolicom i brzom hranom?
Ideja mi je prvi put na pamet pala pre skoro godinu dana u Kaliforniji, kada sam shvatio da postoji toliko restorana brze hrane, meksičke, kineske, italijanske, ali nije bio nijedan restoran koji bi nudio francusku brzu hranu koja je veoma popularna na njihovim ulicama, kao ni hranu sa Bliskog Istoka. Pomislio sam kako je to čudno i kako bi bilo odlično da imamo takvo nešto i ovde. Došao sam kući i pričao o tome sa svojom suprugom o tome.
Kakva je bila njena reakcija?
Pa, nisam odmah rekao da dajem otkaz. Prvo sam pomenuo ideju kao nešto vredno pažnje, a potom je ona bila ta koja se zagrejala za sve, čak je angažovala i kuvara da nam pomogne. Prvi put smo na kratko iznajmili jednu prikolicu i pokrenuli posao na Long biču i bilo je veoma uspešno. Tada sam dobio malo više samopouzdanja po tom pitanju i želeo sam da poguram celu priču.
I zato si dao otkaz. Kakos u tvoje kolege iz PIMCO-a reagova?
Oni su već pola godine znali da radim na nekom projektu sa hranom. Nekoliko od njih je čak probalo hranu kod mene i bili su veoma uzbuđeni zbog toga. Ali kada sam najzad dao otkaz, svi su bili u šoku. Da budem iskren, jedan od razloga zbog kojih sam dao otkaz bio je i to što sam sve manje bio zainteresovan za svoj posao.
Da li imaš svoju prikolicu? Hoćeš li ti da spremaš hranu?
Ne, još uvek nemam. Nadam se da ćemo je imati kroz tri, četiri meseca. Za sada ćemo posao raditi moja supruga i ja, i još jedna osoba. Tako da ću spremati hranu, ili ću možda usluživati ljude. Naša mala radnja zvaće se “Monsieur Madame”.
Da li ti nešto od iskustva sa prethodnog posla može koristiti sada na novom random mestu, pri prodaji hrane?
U pitanju su veoma različite radne pozicije, ali smo i supruga i ja počeli od dna. Tako da razumemo sve, na kraju dana je potrebno da protok novca bude u redu, jer ako nije, nešto radiš veoma loše. S druge strane, mi znamo mnogo toga o ekonomiji i finansijama, što mislim da većina onih koji se bave ovim poslom ne znaju.
Izvor: b92.net
Foto: freedigitalphotos.net