Start Odabrani recepti Sarmice od morskih plodova

Sarmice od morskih plodova

Clipboard05

Priprema:
1. Crni luk i šampinjone iseći na kockice, morske plodove na sitnije komade, beli luk što sitnije iseckati.
2. Listove blitve preliti ključalom vodom i ostaviti ih nakratko da omekšaju. Zatim ih ocediti od suvišne tečnosti, odstraniti zadebljanja i ostaviti da se ohlade.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati morske plodove i šampinjone, sipati 1 dl belog vina i začiniti po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok tečnost ne uvri.
4. Zatim dodati pirinač i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode dok ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku.
5. Na svaki list blitve staviti po kašiku pripremljenog fila i saviti u sarmu.
6. Tepsiju nauljiti, poslagati u nju pripremljene sarme i preliti mešavinom soka od paradajza, supe od povrća i ostataka vina. Staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC da se zapeče.