Priprema:
1. Krompir oprati i zajedno sa ljuskom obariti u slanoj vodi kako bi omekšao. Zatim ga oguliti, odseći pri vrhu i izdubiti.
2. Crni luk i marinirane šampinjone iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, potom dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je meso napola dinstano, dodati pirinač i nastaviti sa dinstanjem dok ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
5. U pripremljen fil od mesa dodati marinirane šampinjone, jaje, začine po ukusu i promešati.
6. Izdubljene krompire napuniti pripremljenim filom, poslagati ih u nauljenu tepsiju i zaliti supom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok tečnost napola ne uvri.
7. Zatim tepsiju izvaditi iz rerne, na svaki krompir staviti po kašičicu kajmaka i zaliti mešavinom jaja, piva i brašna. Vratiti u rernu.