Sastojci:
2-3 kg pile
120 g pečenice
50 g čajne kobasice
4 tvrdo kuvana jajeta
100 g kačkavalja
senf
so, suvi začin
senfa po ukusu
1 gotova univerzalna marinada
Priprema:
1. Pile pažljivo odvojiti od kostiju i izlupati kuhinjskim čekićem, te posoliti i posuti mešavinom suvog začina po ukusu.
2. Zatim meso uroniti u marinadu i ostaviti da odstoji u frižideru oko 60 minuta.
3. Zatim, pile razviti preko alu-folije i premazati ga senfom po ukusu.
4. Potom poređati pečenicu, čajnu i kuvana jaja presečena na polovine. Po sredini posuti rendanim kačkavaljem.
5. Nafilovano pile urolati i dobro ga uvezati kuhinjskim koncem, pa ga uviti u alu-foliju.
6. Rolovano pile u foliji premestiti u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200-220ºC oko pola sata.
7. Skinuti foliju i nastaviti sa pečenjem još 30-40 min. uz povremeno prelivanje marinadom u kojoj je stajalo meso.
8. Peći dok rolat ne dobije finu zlatnobraon koricu.
9. Rolovano pile izvaditi iz rerne, ostaviti ga da se malo prohladi, a zatim skinuti konac.
10. Iseći na deblje šnite i preliti sokom iz pleha.
11. Služiti toplo ili hladno uz bilo koju sezonsku, svežu salatu.