Priprema:
1. Kvasac razmutiti u malo mleka sa kašičicom šećera i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati polovinu brašna sa preostalim šećerom, dodati so, rendanu koru limuna, jaje i otopljen margarin.
3. Na kraju dodati nadošli kvasac. Zamesiti glatko testo postepeno i naizmenično dodajući preostalo brašno i mlako mleko.
4. Testo ostaviti da nadođe, a potom ga ponovo premesiti i ostaviti da se udvostruči.
5. Kada je testo po drugi put naraslo, odvojiti 4 jufke srednje veličine i svaku razvući oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini i premazati džemom po izboru.
6. Zarolati testo u rolat i nožem seći štrudlice željene veličine.
7. Štrudlice ređati u pleh obložen pek-papirom i premazati ih umućenim jajetom.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene, a zatim ih posuti šećerom u prahu.