Start Glavna jela Čorba od karfiola

Čorba od karfiola

Clipboard12

Priprema:
1. Odvojiti 3-4 veća cveta karfiola, oprati ih i preliti vodom. Posoliti i pobiberiti po ukusu, te kuvati dok ne omekšaju.
2. Obarene cvetove karfiola izvaditi u činiju, a potom ih usitniti viljuškom (izgnječiti). Bujon (vodu) u kojoj se kuvao karfiol ostaviti sa strane.
3. Nakon toga u posebnoj šerpi otopiti malo masti, pa na njoj kratko upržiti brašno da se dobije blaga zaprška. Naliti hladnom vodom (oko 2 dl), promešati i ostaviti da provri.
4. U ključalu vodu dodati izgnječen karfiol, pa postepeno sipati bujon u kojem se kuvao.
5. Nakon toga čorbu posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati malo mešavine začina i zeleni. Kuvati još nekoliko minuta i čorba je gotova.

Recept Slađane Bokić iz Zrenjanina
Recept Slađane Bokić
iz Zrenjanina