Start Restoranski vodič Ana Sević: Ne volim da eksperimentišem sa hranom, pogotovo u trudnoći!

Ana Sević: Ne volim da eksperimentišem sa hranom, pogotovo u trudnoći!

ana sevic

Ana Sević  je rođena 20.10.1985. godine u Užicu. Sa 15 godina preselila se sa mamom i bakom u Beograd. Zahvaljujući inspirativnom prezimenu ceo život su je zvali Seve ili Sefe, tako da je mnogo ljudi ni ne zna po imenu. Muzika je, od kada zna za sebe, bila njen život, ali je odlagala bilo kakvu aktivnost po tom pitanju i pokušavala da se  pronađe na nekom drugom mestu, ali uzalud. Po zanimanju je  turistički tehničar. 5 godina bila je  zaposlena u jednoj firmi, gde je radila kao administrator.

Njeno prvo pojavljivanje bilo je u mjuziklu u SKC-u i tada je shvatila kolika istina leži u rečenici: “Zaigrati na daskama koje život znače”. Prijavila  se na audiciju za Zvezde Granda, posle dosta godina, na nagovor njenih bližnjih. Učestvovala je u tom takmičenju u sezoni 2010-2011.godine. Posle toga, počela je da radi kao voditelj Zvezda Granda, a zajedno sa kolegom Milanom Mitrovićem vodila je i emisiju „Grand Parada“. Trenutno uživa u braku sa kolegom Darkom Lazićem i odbrojava dane do porođaja. Ana je samo za naš portal otkrila kakva je domaćica kao i koje joj je omiljeno jelo iz detinjstva.

Umeš li da kuvaš? 
Želim da verujem da sam talentovana :P A kroz neko vreme ću vam javiti kako stoje stvari. Do sada nisam imala potrebu ni vremena za to, restorani i mama su rešavali pitanje gladi, ali videćemo za ubuduće :).

Pripremanje hrane za tebe je uživanje ili mučenje? 
Do pre par godina sam živela sa mamom i bakom i zaista nisam htela da im smetam i da se mešam u ono što one odlično rade. Potom sam počela da živim sama, ali sam i upala u “estradnu mašinu” i poslednje o čemu sam razmišljala je kuvanje. Znala sam dovoljno da preživim :)) i da odem do restorana.

Omiljeno jelo, ukus iz detinjstva. 
Definitivno od kuvanih jela – pasulj, u svim oblicima, ali i testa takođe u svim oblicima. Mogla sam da živim na picama i špagetama, što uopšte nije pohvalno, ali na sreću to se sa godinama promenilo.

Da li te privlači egzotična hrana? 
Samo italijanska. Iskreno ne volim da eksperimentišem i uvek jedem ono provereno. Ne volim začinjenu hranu, ni ljutu, jako sam probirljiva što se tiče mesa, tako da da ne bih komplikovala, uvek jedem ono provereno iz menija. Posebno u trudnoći kada mi smetaju jaki mirisi i ukusi.

Omiljeni restoran?
Volim restorane u kojima vlada domaća atmosfera, gde se osećam kao kod kuće i koji imaju izvrsnu hranu, a jedan od takvih je i restoran Zvezdara Teatar gde sam najčešći gost.

Recept, preporuka
Jedno od mojih omiljenih jela: rižoto sa piletinom i povrćem. Lagano, lepo, zdravo, a za veću količinu kalorija dodati parmezan.

Koliko vodiš računa o kondiciji? 
Dolazim iz Užica koje je celo uzbrdo-nizbrdo, tako da sam odličnu kondiciju stekla tamo, samo pešačenjem. Dok sam imala više vremena svuda sam išla peške i zaista uživam u tome. Pre trudnoće sam se malo ulenjila što se tiče treninga, ali radim takav posao da sam uvek u pokretu. Na sceni hiperaktivna tako da mi je to bio najbolji trening. Inače, priroda mi je takva da me ne drži mesto i mislim da je to najbolje za liniju i kondiciju.

Pozitivna misao za kraj
Kako zračiš, tako privlačiš :). Smejte se i sunce i život će vam uzvratiti osmehom!

Autor: Bobana Živanović, Life Content
Foto: Life Content