Istinski gurmani i poznavaoci dobre kuhinje uživaju u oprobanim ukusima tradicionalnih jela sa svih meridijana, ali i eksperimentišu sa novim sastojcima i mirisima.
Ove godine u modi je hibridna hrana, a njen simbol je “kronat” – savršena mešavina najboljeg francuskog kroasana i čuvene američke krofne.
Novu vrstu slatkog peciva lansirao je, krajem prošle godine, francuski poslastičar Danijel Ansel. Za nekoliko meseci postala je izuzetno popularna u svim većim evropskim gradovima i u Americi.
Zato je Skot Rosilo, vlasnik popularne poslastičarnice “Bagel Store” u Bruklinu, odlučio da ode korak dalje. Počeo je da prodaje novi slatki hibrid “kregel” – mešavinu delikatnog kroasana od lisnatog testa i poznatog đevreka, koja je naišla na ogromno oduševljenje američkih sladokusaca. Rosilo sada dnevno proizvede 200 “kregela”, kojima se rado zaslađuju i mnoge poznate ličnosti.
Izvor: Novosti
Foto: Pinterest