Sastojci:
6 jaja
400 ml kiselog mleka
2 čaše (od kiselog mleka) brašna
200 ml ulja
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo
250 g šunkarice
250 g trapista
2 sveže paprike
500 g spanaća
Priprema:
1. Spanać oprati i očistiti, obariti u slanoj vodi a zatim procediti. Sačekati da se ohladi i iseći na kocke.
2. Šunkaricu i trapist iseći na kockice, paprike očistiti od semenki i peteljki te i njih iseći na kockice.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, ulje, kiselo mleko, brašno i prašak za pecivo. Dodati soli po ukusu i dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa.
4. U pripremljenu smesu dodati šunkaricu, trapist, svežu papriku i spanać pa polako promešati varjačom.
Vaši recepti
5. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa sipati u nju pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata dok ne porumeni.