Priprema:
1. Sve začinske biljke sitno iseckati, a dimljenu slaninu iseći što sitnije. Beli luk ispasirati i pomešati sastojke.
2. Potom dodati vino, jabukovo sirće, mlevenu i tucanu papriku i cimet. Posoliti i pobiberiti. Promešati.
3. Sve sjediniti sa mesom i umesiti rukama. Prekriti folijom, te odložiti u frižider (ovo uraditi dan pre punjenja).
4. Ukoliko se za punjenje kobasica koriste prirodna creva, potrebno ih je prethodno oprati u slanoj i mlakoj vodi. Ukoliko se koriste kolagenska creva, njih je potrebno potopiti na svega nekoliko sekundi u mlaku vodu i spremna su za punjenje.
5. Za ovako malu količinu kobasica, može poslužiti i plastični špric za šlag bez nastavka. Ako se koriste kolagenska creva, ne treba preterano nabijati smesu jer ona nisu elastična kao prirodna pa mogu popucati.
6. Zaostali vazduh iz creva isprazniti pomoću igle. Vrh napunjene kobasice vezati u čvor ili kuhinjskim koncem.