Start Deserti Sirup od višanja bez konzervansa

Sirup od višanja bez konzervansa

Clipboard10

Priprema:
1. Višnje oprati, očistiti od koštica i izgnječiti. Dodati limuntus i 1 l vode.
2. Prekriti krpom i ostaviti da prenoći.
3. Višnje stavljati u gazu i dobro ih izgnječiti da izađe što više soka.
4. Premeriti dobijeni sok, pa u odnosu na količinu soka dodati toliko šećera (npr. 1 l soka = 1 kg šećera).
5. Sok sa šećerom kuvati na umerenoj temperaturi da se šećer otopi. Kutlačom skidati penu koja se stvara dok se sirup kuva.
6. Neposredno pre ključanja sok skloniti sa vatre i dok je još vruć sipati u flaše i zatvoriti.
7. Prekriti flaše i ostaviti ih da se potuno ohlade.

Recept Radoslave Ilić iz Bele Palanke
Recept Radoslave Ilić
iz Bele Palanke