Pohovani slatkiš je prava poslastica za sladokusce. Ne možemo reći da je zdrav desert, ali ukoliko sebe častite ovakvim slatkišem samo ponekad, može da se oprosti. Uz to, kombinacija sa voćem, manje je kalorična od one sa sladoledom.
Pohovani sladoled prvenstveno asocira na kinesku kuhinju. Nalazi se na meniju svih kineskih restorana i veoma je ukusan i neobičan. Obično se u restoranima pohuje u fritezi. Ukoliko je nemate, možete ga vrlo lako spremiti i u tiganju ili manjoj šerpici. Kugle sladoleda umočite u belance, mleveni keks, orahe ili prezle i vratite u zamrzivač da se dobro zalede. Ponovite još jednom postupak, a onda dobro zagrejte ulje. Pržite ga dok ne porumeni i ostavite na salveti da se ocedi. Ovakav sladoled mora se posluži odmah.
Banane i jabuke su najzahvalnije za pohovanje. Presecite ih na željene dužine i oblike, uvaljajte u bilo koju smesu za pohovanje, možete im dodati i mleveni keks, kokos ili nešto drugo. I pohujte ih. Još su ukusnije sa šlagom i prelivom od čokolade.
Možete pohovati i narandže, samo morate biti brzi jer ispuštaju dosta tečnosti. Takođe i ananas, pa ga prelijte medom i pospite cimetom.
Svaka varijanta voća je još kaloričnija, ali i ukusnija, sa jednom kuglom sladoleda.
Prijatno!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net