Start Deserti / Torte i kolači Nađina torta

Nađina torta

Clipboard11

Priprema:
Kore:
1. Ulupati 4 jajeta sa 4 kašike šećera, umešati 3 kašike brašna i 5 kašika mlevenih lešnika.
2. Smesu uliti u tepsiju (28 cm) obloženu pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
3. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još dve kore.
4. Gotove kore poprskati sokom od jagode.
Fil I:
1. Šlag dobro umutiti sa mlekom, dodati 2 dl kisele pavlake, 300 g seckanih jagoda i 5 kidi čokoladica sitno iseckanih.
2. Sve sastojke dobro izmiksati i podeliti na dva dela.
Fil II:
1. U malo mleka razmutiti puding sa šećerom i vanil-šećerom, a preostalo mleko ostaviti da provri, te ukuvati razmućen puding.
2. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Margarin penasto umutiti sa šećerom u prahu, dodavati kašiku po kašiku ohlađen puding. Mutiti dok se ne dobije ujednačena smesa.
4. Čokoladu otopiti na umerenoj temperaturi ili na pari, pa dodati u fil i sve zajedno dobro izmiksati.
Finalni postupak:
1. Kore filovati na sledeći način: kora, fil I, kora, fil II, kora, fil I.
2. Umutiti šlag i premazati celu tortu. Ukrasiti cvetovima od fondana.

Recept Selene Gavrilović iz Šišave
Recept Selene
Gavrilović iz Šišave