Priprema:
1. Hleb potopiti u mleko da upije i omekša. Potom ga ocediti i pomešati ga sa mlevenim mesom.
2. U smesu dodati jedno jaje, sitno seckan crni luk, mešavinu suvog biljnog začina, peršun i soli i bibera po ukusu. Sve dobro izmešati varjačom da se sjedini. Ostaviti u frižider dok se priprema fil.
Fil:
1. Šunku iseći na vrlo sitne kocke, a kačkavalj i prethodno kuvana i ohlađena jaja narendati. Sve pomešati sa pavlakom.
Finalni postupak:
1. Od mesne smese uzimati pomalo i formirati loptice željene veličine.
2. Potom pek-papir iseći u pravougaonik, poprskati sa malo ulja, staviti lopticu od mesa i rastanjiti je rukama. Preko naneti malo fila i urolati pomoću papira. Postupak filovanja i rolanja ponavljati dok se ne utroši sav pripremljen materijal.
3. U posebnoj posudi umutiti dva jajeta. Rolnice uvaljamo prvo u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezlu.
4. Pržiti u tiganju na zagrejanom ulju, odlagati na ubrus da upiju višak masnoće.
5. Gotove rolnice služiti uz sezonsku salatu.