Sastojci:
Kore
12 jaja
12 kašika šećera
150 g brašna
150 g gustina
6 kašika čokolade u prahu
300 ml čokoladnog mleka
Fil
600 ml mleka
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
200 g čokolade
200 g tamnog eurokrema
100 g šećera
250 g putera
Dekoracija
500 g bele fondan mase
roza, crna i plava kolačarska boja
Priprema:
Kore
1. Izdvojiti 4 belanceta i umutiti u čvrst sneg, pred kraj mućenja dodati kašiku šećera i miksati dok se ne rastopi.
2. Posebno umutiti 4 žumanceta sa 3 kašike šećera.
3. Sjediniti smesu od žumanaca sa šamom od belanaca i promešati. Dodati u nju 2 kašike brašna, 2 kašike gustina i 2 kašike čokolade u prahu, te promešati varjačom.
4. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje, pa sipati u nju pripremljenu smesu za koru i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 15 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore. Pečene kore poprskati čokoladnim mlekom.
Fil
1. U šerpu sipati 500 ml mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od slatke pavlake i sipati u ključalo mleko. Nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
3. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.
4. U ohlađeni fil dodati penasto umućeni puter i tamni eurokrem, pa izmiksati da ne bi ostale grudvice.
Finalni postupak
1. Prvu koru premazati sa ½ fila i preklopiti drugom korom. Potom naneti preostali fil i završiti sa trećom korom.
2. Izdvojiti malo belog fondana, pa podeliti na tri dela. U jedan deo dodati malo roza, u drugi crne, a u treći plave kolačarske boje, te svaki dobro izmesiti.
3. Beli fondan istanjiti pomoću oklagije i njime prekriti filovanu tortu. Od roza fondana oblikovati uši i njušku, a od plavog oči. Crni fondan iskoristiti za brkove i zenice.