Do početka druge Food Talk konferencije ostalo je još 17 dana. Petog septembra „govoriće“ hrana, onako kako samo ona ume, a o njoj će govoriti ljudi koji je vole i umeju da u njoj uživaju. Neki od njih je do te mere poštuju, da su svoje profesionalne živote usmerili na njeno izučavanje.
Gastro-eksperti, ljubitelji hrane, vina, rakije, food-blogeri, kuvari, novinari i svi drugi koje zanima ova oblast okupiće se i ove godine na Salašu 137 kod Čeneja u Vojvodini na drugoj po redu regionalnoj konferenciji o hrani “Food Talk” u organizaciji Color Press Grupe.
Prošle godine o gastro-temama razgovarale su legende poput Olivera Mlakara, Steve Karapandže i Đorđe Balaševića (kako je bilo možete pogledati OVDE, a sve panele sa prve konferencije možete pregledati OVDE), vinari iz celog regiona, vlasnici restorana i mnogi drugi. Za ovu godinu spremljen je još zanimljiviji program.
Ovo su samo neki od naziva panela “Šunka vs Pršuta”, “Rakija majka”, “Pogodi ko nam dolazi na večeru: Gastro-bonton regiona”, “Žena u vinariji – katastrofa na polomolu? Ove dame dokazuju suprotno!”.
Konferenciju će otvoriti Ženja Aćimović, urednica svih kulinarskih izdanja Color Press grupe. Upravo zato prvo njoj dajemo reč u ovoj maloj gastro seriji, koja će na našim portalima ići svakog dana, sve do početka Food Talka.
“Ništa nas toliko ne zbližava, inspiriše i ispunjava naša čula budeći uspomene i strasti, koliko slasni zalogaji nama omiljenih specijaliteta. Još ukoliko su slatki, toliko željeni, još češće branjeni, preliveni najfinijom čokoladnom glazurom, nadeveni ukusnim filovima i obogaćeni koštunjavim voćem, teško im je odoleti“, kaže Ženja i dodaje:
“Ma koliko se trudili da kombinacijom raznovrsnih začina i namirnica osmislimo što neobičnija jela, moramo priznati da su ona najjednostavnija veoma često neprevaziđena. Čuveni slatki i slani klasici odolevaju zubu vremena ljubomorno braneći svoja utvrđenja u opštoj ekspanziji brze hrane takozvane hrane u trendu, bezlične mase bez boje, ukusa i mirisa, prepune aditiva s neograničenim rokom trajanja. Takva hrana je za persone bez istančanog ukusa koji hranu doživaljavaju kao potrebu i utehu, a nikako kao užitak, kao sopstvenu kreaciju, kao lek, kao razonodu!”
Na kraju dana gosti će se opustiti uz koncert Zvonka Bogdana i vrhunska vina koja nose ime ovog maga panonske muzike.
Budući da je broj mesta za učesnike konferencije ograničen – svi zainteresovani treba što pre da prijave svoje učešće. Način prijave i detaljan program možete pogledati OVDE.
Autor: Life Content
Foto: Mladen Sekulić, Life Content