Start Zanimljivosti Kad vam fali vremena: Saveti za brzo kuvanje!

Kad vam fali vremena: Saveti za brzo kuvanje!

corba

Ko ne bi poželeo ukusan obrok koji je gotov za svega nekoliko minuta! Uz pomoć ovih nekoliko jednostavnih saveta omiljene recepte možete pripremiti gotovo dvostruko brže, a što je još bolje, ukus se neće pokvariti.

Ribu ne odmrzavajte, meso pre rezanja nakratko smrznite, a ukusnu supicu pripremite za svega desetak minuta – uz pomoć ovih nekoliko sjajnih saveta, kuvaćete brže nego ikad.

Ne odmrzavajte ribu

Čekanje da se riba i morski plodovi odmrznu može predstavljati pravu gnjavažu i trošak vremena. Stoga kalifornijski kuvar Jesse Cool savetuju da taj korak jednostavno preskočite. Prilikom pripreme pečene ili čak kuvane ribe i umaka, jednostavno kuvajte, odnosno pecite, nekoliko minuta duže od uobičajenog. Kako se riba bude topila, tako će njeni prirodni sokovi poslužiti kao sočan umak, prenosi Huffington Post.

Iskoristite delovanje tople vode

Tanjir domaće supe s povrćem i rezancima zaista je zdrav obrok, ali priprema baš i nije najbrža. Stoga vas ovaj trik može spasiti u situacijama kad vam hronično nedostaje vremena: pomešajte u dubljoj posudi tanke rezance, začine, po želji kocku za supu, prstohvat šećera, naribanu ili naseckanu šargarepu, praziluk ili neko drugo povrće koje volite. Sve to prelijte vrućom vodom i pustite da odstoji 10,15 minuta. Rezanci i povrće će biti meki i nežni, a voda će se pretvoriti u ukusnu supu.

Na kratko zamrznite govedinu

Koje god jelo pripremali, a da zahteva tanke kriške govedine, sigurno jako dobro znate koliko rezanje tog mesa može biti frustrirajuće. Kako bi rezanje bilo gotovo u tren oka, odrezak na 20 minuta stavite u zamrzivač i za to vreme pripremite ostale sastojke. Kada izvadite meso iz zamrzivača nećete imati problema s rezanjem.

Nemojte zagrejavati samo rernu

Posuđe od livenog gvožđa sjajno je za pripremu hrane, a takođe može biti izvrstan izvot toplote. Takođe, priprema hrane u posudi od livenog gvožđa može biti još lakše ako posudu pre kuvanja zagrejete u rerni. Nije važno kuvate li krompir ili piletinu – stavljanje sastojaka u već zagrijanu posudu ne samo da će skratiti vreme kuvanja, već će hrani dati i lepu rumenu boju.

Izvor: Tportal
Foto: