PRIPREMA:
1. U većoj šerpi propržiti komade slanine, kobasice i šunke, a potom ih izvaditi na tanjir.
2. U istoj šerpi na masnoci koja je ostala, staklasto propržiti luk isecen na kockice, dodati rendani kiseli kupus, pa propržiti sve zajedno kao za podvarak.
3. Potom kvasac razmutiti sa malo mlake vode i kašičicom šećera i ostaviti ga da nadođe.
4. Pomešati polovinu brašna sa preostalom vodom, dodati soli po ukusu, i na kraju nadošli kvasac. Zamesiti glatko testo postepeno dosipajući preostalo brašno. Ostaviti ga da nadje.
5. Nadošlo testo premesiti pa praviti knedle velicine šake.
Finalni postupak:
1. U šerpu sa kupusom naliti oko 1 l vode, pa između kupusa utisnuti knedle i propržene komade dimljenog mesa.
2. Poklopiti šerpu i ostaviti da knedle nadođu.
3. Kada se knedle uduplaju, poklopljenu šerpu staviti na vatru da prokljuca.
4. Potom smanjiti temperaturu i na blagoj vatri (ne dižuci poklopac) i kuvati još sat vremena.