Priprema:
Fil:
1. Bundevu narendati na krupno rende, dodati polovinu pripremljenog šećera, pa prodinstati na umerenoj temperaturi da se šećer otopi.
2. Zatim dodati preostali šećer i mešati još 20 minuta, dodati cimet i prezle. Lepo promešati i ostaviti sa strane da se ohladi.
Testo:
1. U toploj vodi izmrviti kvasac sa 4 kašičice šećera i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati brašno sa preostalom vodom, pa dodati ulje i so. Na kraju dodati nadošli kvasac i umesiti glatko testo.
3. Testo podeliti na tri dela, svaki razvući oklagijom, premazati filom i uviti u rolat.
4. Štrudle ređati u podmazan pleh i ostaviti ih oko 10 minuta da nadođu, te peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50 minuta.
5. Gotovu štrudlu posuti šećerom u prahu.