Priprema :
1. Pomešati heljdino i pšenično brašno.
2. Jaja razmutiti, pa dodati mleko, so i šećer. Neprekidno mešati i dodavati pomalo mešavine brašna i dobro sjediniti.
3. Od pripremljene smese peći palačinke na uobičajen način.
Fil I:
1. Pečurke oprati i iseći na listiće. Prodinstati ih sa mladim lukom i mlevenim mesom.
2. Kada meso promeni boju, a voda od pečuraka uvri, dodati pavlaku i lepo promešati.
Fil II:
1. Iseckati crveni luk i kobasicu ili šunku na kockice, pa pomešati sa sirom i začiniti po ukusu biberom i kimom.
Fil III:
1. Spanać blanširati, iseći i izmešati ga sa jajima i sirom. Posoliti i pobiberiti po ukusu i dodati malo crvene začinske paprike.
Finalni postupak:
1. Svaku palačinku filovati filom po želji, a zatim je umotati u rolat. Svaki rolat uviti u formu pužića.
2. Pužiće ređati u podmazanu tepsiju za pečenje, pa premazati umućenim žumancetom i posuti susamom.
3. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 min.