Priprema:
1. Smlačiti 2 dl mleka, pa u njemu razmrviti kvasac sa jednom kašičicom šećera. Ostaviti ga da nadođe oko 5 min.
2. Za to vreme u vangli pomešati polovinu brašna sa praškom za pecivo, dodati so, ulje i pavlaku.
3. Na kraju dodati nadošli kvasac i postepeno dodavati preostalo brašno dok se ne umesi glatko testo.
4. Testo ostaviti da nadođe oko 15 minuta.
5. Za to vreme jabuke oljuštiti i narendati, a potom ih pomešati sa mlevenim orasima.
6. Nadošlo testo podeliti na tri jufke.
7. Zatim svaku jufku razviti i premazati 1/3 pripremljenog fila i posuti kašikom šećera. Uviti u štrudlu.
8. Na isti način pripremiti i preostale dve štrudle.
9. Poređati štrudle u dobro podmazan i pobrašnjen pleh. Premazati ih umućenim žumancetom, a zatim odgore i margarinom.
10. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 40 minuta.