Start Deserti / Torte i kolači Bakina čokoladna torta

Bakina čokoladna torta

Clipboard20

Priprema:
Kore:
1. Umutiti 4 belanceta sa 4 kašike hladne vode u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer i jedno po jedno žumance, neprekidno muteći.
2. Brašno pomešati sa gustinom, praškom za pecivo i kakaom i sve polako umešati u prethodnu smesu.
3. Dobro sjediniti i smesu uliti u okrugli kalup prečnika 24 cm.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 180-200°C oko 40 minuta.
5. Ohlađenu koru poprečno preseći na tri dela, pa svaku premazati pekmezom.
Fil:
1. U 2 dl mleka razmutiti puding od čokolade, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom, te ukuvati razmućen puding. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
2. Čokoladu rastopiti na umerenoj temperaturi.
3. Margarin penasto umutiti, dodati otopljenu čokoladu i sastaviti sa ohlađenim kremom. Fil podeliti na tri dela (ostaviti malo za premaz cele torte).
Finalni postupak:
1. Tortu filovati na uobičajen način: kora, fil, kora… dok se ne utroši materijal.
2. Celu tortu premazati filom i dekorisati po želji.

Recept Ibolje Igaz iz Kanjiže
Recept Ibolje Igaz
iz Kanjiže