Start Predjela Punjene korpice

Punjene korpice

Clipboard10

Priprema:
1. Odmrznuti lisnato testo na sobnoj temperaturi.
2. Šampinjone iseći na listiće, te ih poprskati limunovim sokom.
3. U šerpu staviti šampinjone, dodati puter, posoliti, pobiberiti, te kuvati na jakoj vatri dok voda ne ispari.
4. Šampinjone posuti kašikom brašna, sipati pavlaku i ostaviti da se dinstaju još 5 minuta uz mešanje da se ne bi stvorile grudvice.
5. Skloniti posudu sa vatre pa umešati jedno jaje.
6. Dodati parmezan i origano.
7. Rastanjiti testo na dasci posutoj brašnom i seći krugove toliko velike da prekriju dno i stranice kalupa.
8. Puniti korpice filom, posuti gauda sirom, prekriti maslinama i ukrasima od lisnatog testa, te premazati žumancetom pomešanim sa malo vode.
9. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 45 minuta.

Recept Milorada Toljagića iz Novog Sada
Recept Milorada
Toljagića iz Novog
Sada