Start Deserti / Torte i kolači Čiz slatkiš

Čiz slatkiš

Clipboard25

Priprema:
1. Želatin razmutiti sa malo vode i ostaviti ga da nabubri.
2. Slatku pavlaku ostaviti da provri sa 200 g šećera.
Kad proključa, skinuti sa šporeta, dodati želatin i mešati dok se želatin otopi.
3. Ostaviti da se ohladi, a zatim premestiti u frižider i povremeno proveravati da se ne stegne previše.
4. Kada bude čvrsta kao gušći krem, dodati kiselu pavlaku, promešati i, ako je potrebno, vratiti u frižider da se stegne.
5. Na tanjiru za tortu izmrviti keks, poprskati ga limunadom, pa preko rasporediti fil.
6. Preko fila poređati voće, a ako je voće sveže, prokuvati ga sa malo šećera i želirati ga po želji.

Recept Dragice Cvetanović iz Leskovca
Recept Dragice
Cvetanović iz
Leskovca