Priprema:
1. Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanil-šećerom. Dodati mleko, jogurt i ulje.
2. Potom umešati brašno pomešano sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo, te sve zajedno još malo mutiti da se poveže.
3. Polovinu testa uliti u podmazan i brašnom posut pleh (okrugli veličine 28 cm). Peći u zagrejanoj rerni na 190°C oko 10-15 minuta.
4. Za to vreme pripremiti nadev: kupine posuti grizom i šećerom. (Kupine ne treba prethodno stiskati i cediti, kako bi kolač ostao sočan).
5. Kad korica malo očvrsne, izvaditi prvi deo biskvita iz rerne. Preko njega poređati kupine tako da potpuno prekriju biskvit. Poravnati, pa odmah razliti preostalu smesu od testa u tankom mlazu, tako da se ravnomerno pokrije voće, ali ne mora potpuno.
6. Kolač vratiti u rernu i peći dok ne dobije lepu, svetložutu boju.
7. Kocke kolača pre služenja ukrasiti umućenim šlagom.