Start Glavna jela Musaka sa povrćem

Musaka sa povrćem

Clipboard22

Priprema:
1. Krompir skuvati u ljusci i ostaviti ga da se ohladi. Oljuštiti ga, iseći na krugove i ređati u nauljenu četvrtastu posudu.
2. Potom krompir poprskati maslinovim uljem, začiniti mešavinom suvog začina i origanom.
3. Luk i šargarepu iseckati, a zatim ih prodinstati na maslinovom ulju. Dodati grašak i kinesku mešavinu povrća, te nastaviti sa dinstanjem.
4. Pomešati kašiku brašna sa kašičicom crvene mlevene paprike, pa ih razmutiti sa 100 ml belog vina i 100 ml vode. Dodati lovorov list i sipati preko dinstanog povrća. Ostaviti na laganoj vatri da se i dalje krčka.
5. Za to vreme pripremiti rolnice od tikvica: tikvice iseći po dužini na tanke trake i posoliti ih.
6. Za fil pomešati 300 g rendanog sira sa svežim jajetom.
7. Na svaku traku od tikvica staviti po kašiku fila (kao na slici) i urolati.
Finalni postupak:
8. Pripremljeno dinstano povrće sipati preko poređanog krompira u tepsiji, a potom poređati gusto rolnice od tikvica.
9. Umutiti 2 jajeta sa mlekom i kiselom pavlakom, dodati kašiku brašna i malo soli, pa preliti preko pripremljene musake.
10. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 min.

Recept Nevene Milovanović iz Leskovca
Recept Nevene
Milovanović iz
Leskovca