Start Glavna jela Svinjski paprikaš sa šargarepom

Svinjski paprikaš sa šargarepom

Clipboard24

Priprema:
1. Meso iseći na kocke.
2. Goveđu kocku pomešati sa 2 kašike ulja i dobro utrljati u meso, izmešati i ostaviti da odstoji nekoliko sati u frižideru.
3. Zatim, crni i beli luk sitno iseckati, šargarepu iseći na kolutove, a krompir na kriške.
4. Meso propržiti odvojeno.
5. Posebno propržiti crni luk, a zatim dodati meso, beli luk, mlevenu crvenu papriku, šargarepu i krompir. Sve dinstati još 15 minuta, pa naliti vodom.
6. Dodati so, list lovora i kuvati oko 90 minuta.
7. Pred kraj kuvanja umešati sitno seckan peršunov list.

Recept Angele Kiš iz Bačke Topole
Recept Angele Kiš
iz Bačke Topole