Start Deserti / Torte i kolači Štrudla sa orasima i džemom

Štrudla sa orasima i džemom

Clipboard22

Priprema:
Testo:
1. Mleko i vodu smlačiti i pomešati. Izmrviti kvasac i kašičicu šećera i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati polovinu pripremljenog brašna sa jajetom i uljem, dodati šećer i malo sirćeta ili rakije.
3. Zatim u smesu dodati nadošli kvasac. Postepeno dodajući preostalo brašno zamesiti glatko srednje tvrdo testo.
4. Testo ostaviti da nadođe, a zatim ga premesiti i ponovo ostaviti da se udvostruči.
5. Testo podeliti na dva dela i svaki rastanjiti oklagijom.
Finalni postupak:
1. Svaku koru premazati džemom i posuti orasima i šećerom u prahu, te uviti u štrudlu.
2. Štrudle premazati uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200-250°C dok ne porumene.

Recept Zorice Obradović iz Valjeva
Recept Zorice
Obradović iz
Valjeva