Priprema:
Palačinke:
1. Umutiti žicom jaja sa mlekom, dodati brašno, kiselu vodu i ulje.
2. Mutiti dok se ne razbiju sve grudvice i ostaviti da odstoji u frižideru oko 30 minuta.
3. Zatim ispeći oko 10 palačinaka na uobičajen način.
Nadev:
1. Na ulju propržiti sitno seckan luk, a potom dodati svinjetinu iseckanu na kockice i prodinstati ga dok ne promeni boju i ne omekša (po potrebi dolivati pomalo vode).
2. Zatim naliti sok od paradajza, začiniti po ukusu i krčkati još oko 5 minuta.
3. Meso potom izvaditi i premestiti u odgovarajuću posudu, pa ga izmiksati štapnim mikserom (ili u blenderu).
Finalni postupak:
1. Palačinke filovati nadevom od mesa i savijati ih kao sarme, a potom ih poređati u podmazanu vatrostalnu posudu.
2. Pomešati preostali saft od dinstanja sa pavlakom i preliti palačinke.
3. Zapeći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.