Priprema:
1. Testeninu napola obariti u slanoj vodi, a potom je procediti.
2. Mlevenu piletinu sjediniti sa žumancetom i začinima po ukusu, a po potrebi dodati prezle da bi smesa bila pogodna za oblikovanje.
3. Nauljenim rukama formirati kuglice. Odmah ih pržiti na vrelom ulju sve dok ne porumene. Ćuftice odložiti na ubrus.
4. Crni i beli luk što sitnije iseckati i kratko propržiti na istoj masnoći u kojoj su se pržile kuglice.
5. Posebno pomešati sok od paradajza sa belim vinom, pilećom supom (bujonom) i parmezanom.
6. U drugoj posudi pomešati gotove mesne kuglice sa oceđenom testeninom, pa dodati ispržen luk i začiniti po ukusu. Lagano promešati i presuti u nauljenu vatrostalnu posudu.
7. Jelo preliti smesom od paradajza i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Po potrebi tokom pečenja doliti vode.