Poznati crnogorski pevač anđeoskog glasa, Bojan Marović, sasvim slučajno je počeo da se bavi pevanjem, a učešće na „Sunčanim skalama“ 2002. godine i pobeda na “Večeri mladih zvijezda” mu donose neočekivanu popularnost. Ubrzo su usledile nove pesme, spotovi, kao i pregršt drugih nagrada na muzičkim festivalima. Ovaj mladi umetnik voli da kuva i uživa u hrani, a pre dve godine je učestvovao u popularnom rijaliti programu „Prvi kuvar Srbije“ gde je uspešno pokazao svoja kulinarska umeća. Obožava morsku kuhinju, a na bezbrižno detinjstvo ga podseća miris bakine kuhinje.
Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Obožavam da kuvam, a kuvao sam i u nekim televizijskim emisijama, a neki od recepata su izašli i u časopisima. Nije mi zadovoljstvo da kuvam pod pritiskom i kad moram da žurim. Volim da uživam u spremanju hrane i vrlo često improvizujem.
Koja te hrana podseća na detinjstvo?
Miris bakine kuhinje i njeni recepti su obeležili moje detinjstvo.
Kad si u svom rodnom gradu, koje restorane posećuješ?
Volim da odem u riblje restorane, mada retko gde možete pojesti kvalitetnu i svežu ribu. Da se ja pitam, većina tih restorana ne bi radila jer danas ljudi svašta prodaju za veliki novac. Volim morsku kuhinju i nije mi žao da dam novac za dobar specijalitet.
Koje restorane posećuješ i šta uglavnom jedeš kad si u inostranstvu?
Kad sam u inostranstvu volim da isprobavam nacionalne kuhinje, mada nisam baš uvek dobro prolazio. Volim da upoznajem ljude koji kuvaju, a sa pojedinim sam ostao u kontaktu i lepo se družimo kad god oni dođu u Beograd.
Da li vodiš računa o ishrani?
Moram priznati da sam preterivao u hrani. Moje okruženje je bilo takvo da ma koliko sam jeo i debljao se, oni su to opravdavali. Govorili su mi da su ljudi zavidni, ali odjednom su mi se oči otvorile. Sada držim sve pod kontrolom, smršao sam 13 kilograma i imam kilažu kao i pre deset godina, 83 kilograma i zadovoljan sam.
Omiljena kuhinja…
Najviše volim mediteransku kuhinju i riblje specijalitete.
Autor: Jasmina Jovičić, Life Content
Foto: Facebook