Poznata folk pevačica Aleksandra Bursać, rođena je u Zemunu, 1988. godine i još kao mala znala je da će muzika biti njena profesija. Publika je ovu džepnu Veneru, kako nazivaju Aleksandru, imala priliku da upozna 2008.godine kada je učestvovala na na poznatom takmičenju “Zvezde Granda” i ušla u prvih dvanaest takmičara. Ubrzo nakon toga, snima singlove i učestvuje na nekoliko muzičkih festivala, a na nekim od njih osvaja i nagrade. Pre dve godine, svoja kulinarska umeća, pokazala je i u rijaliti programu “Prvi kuvar Srbije” i ispala je u 30. epizodi. Od skoro ju je kuhinja zainteresovala i kako kaže, snalazi se veoma dobro.
Da li kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Da budem iskrena, do skoro nisam kuvala, ali sam počela jer me je kuhinja konačno zainteresovala. Mislim da se dobro snalazim, ali uskoro će sigurno biti odlično.
Da li si kao mala bila izbirljiva i koja hrana te podseća na detinjstvo?
Nisam bila previše izbirljiva i kako moja mama kaže, nisam se ni za šta bunila, osim naravno boranije. Na detinjstvo me najviše podseća ajvar koji je moja mama spremala najlepše na svetu.
Kad si u svom rodnom gradu, koje restorane posećuješ?
Najviše volim da odem u Vatrenku, u Zemunu kao i u Maršal jer služe fenomenalnu hranu, a i osoblje je prijatno i gostoprimljivo.
Koje restorane posećuješ i šta uglavnom jedeš kad si u inostranstvu?
Najviše volim da jedem u Crnoj Gori, ako se to i može nazvati inostranstvom, u restoranu Pod Volat.
Da li vodiš računa o ishrani?
Do sada nisam preterano vodila računa o ishrani, ali izgleda da ću morati da počnem. Idem na test intolerancije tako da ću posle rezultata izbaciti sve što ne prija mom organizmu.
Omiljena kuhinja
Najviše uživam u makedonskoj, a volim i italijansku kuhinju.
Omiljeni recept za kraj
Obožavam da pravim špagete Carbonare koje su vrlo lake za pripremu. Slaninu isečete na tanke trake i propržite je na ulju dok ne postane hrskava. Beli luk izgnječite, dodate mu vegetu i biber, a zatim i slaninu. Na kraju dodati ruzmarin, pavlaku i narendani kačkavalj. Špagete obariti u ključaloj vodi i preliti ih ovim sosem. Prijatno!
Autor: Jasmina Jovičić, Life Content
Foto: Facebook