Pripremа:
1. U malo mleka razmrviti kvasac i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati polovinu pripremljenog brašna sa preostalim mlekom, pa dodati ulje i jaja. Na kraju dodati nadošli kvasac i zamesiti glatko testo postepeno dodajući preostalo
brašno.
3. Testo podeliti na dva dela: u jedan dodati kokos, a u drugi kakao.
4. Svaki deo podeliti na 6 jufki. 5. Svaku jufku razvući u krug i slagati po dve, belu preko crne.
6. Svaki par razvući tanko, preseći na četvrtine, a onda svaku četvrtinu kruga još napola, da se ukupno dobije 8 kiflica. Poređati ih u pleh obložen pekpapirom.
7. Sve ponoviti sa još dve tamne i dve svetle jufkice. Na taj način dobiju se 24 tamne kiflice.
8. Pripremljene tamne kiflice peći u zagrejanoj rerni na 170-200˚C.
9. Ponoviti postupak i sa preostalim testom.
10. Za vreme pečenja kiflica pripremiti sirup: ušpinovati vodu sa šećerom, ali ne ostaviti dugo da vri.
11. U prohlađen sirup dobro natapati tople kiflice.