Start Glavna jela Carski paprikaš

Carski paprikaš

Clipboard15

Pripremа:
1. Krompir oljuštiti i iseći na sitnije komade.
2. Crni luk, praziluk i beli luk sitno iseckati.
3. Pileće meso i slaninu iseći na krupniju parčad.
4. Zatim u šerpu ubaciti povrće, krompir, meso i slaninicu, te naliti vodom (oko1 l) i ostaviti da se krčka na tihoj vatri.
5. Kada meso omekša, a krompir se skuva, jelo posoliti, začiniti po ukusu i poklopiti.
6. Za to vreme na malo ulja ili na masti upržiti brašno sa mlevenom paprikom, pa dodati u paprikaš.
7. Pustiti još kratko da se krčka, skinuti sa vatre i ostaviti poklopljeno još 10 minuta povremeno mešajući.

Recept Sonje Pavlović iz Niša
Recept Sonje
Pavlović iz Niša