Start Glavna jela Bele šnicle

Bele šnicle

Clipboard10

Pripremа:
1. Iseći meso na tanke šnicle, izlupati ih čekićem, posoliti i uvaljati u brašno. Kratko propržiti na vrelom ulju.
2. Kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje sastaviti i energično ulupati viljuškom da bude gustine tako da se lako premazuje meso ali da ne curi. U preliv dodati sitno seckan beli luk i promešati.
3. Vatrostalnu činiju podmazati, pa ređati red mesa, premazati ga pripremljenom smesom od pavlake i posuti mešavinom suvog začina po ukusu.
4. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
5. Naliti bujonom ili vrelom vodom i posuti peršunovim listom.
6. Zapeći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.

Recept Stanisave Todić iz Novog Sada
Recept Stanisave Todić
iz Novog Sada