Priprema:
1. Umutiti 5 jaja sa 6 kašika šećera, pa umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i mlevene orahe.
2. Smesu uliti u podmazan pleh i peći na 180 °C dok ne porumeni.
3. Gotov patišpanj izmrviti, te nakvasiti sokom iz kompota (ali ne previše).
4. Na ringlu staviti 4 dl mleka sa šećerom da provri, pa u to ukuvati puding od malina razmućen u preostalom mleku. Mešati dok se krem ne zgusne, pa ohladiti.
5. Umutiti margarin i izmiksati ga sa ohlađenim pudingom.
6. Čokoladu rastopiti sa mlekom, šećerom i uljem.
7. U izmrvljeni patišpanj dodati fil od pudinga i otopljenu čokoladu sa mlekom.
8. Kiselu pavlaku umutiti sa 100 g šećera, pa dodati u prethodno penasto umućenu slatku pavlaku.
9. Na tanjiru za tortu kašikom naizmenično stavljati fil od patipšanja i krem fil od pavlake.
10. Lopaticom formirati tortu, poreati voce iz kompota pa premazati preostalim filom od slatke pavlake.