Priprema:
Ćufte:
1. Pomešati mleveno meso sa sitno seckanim crnim i belim lukom. Dodati jaje, prezle, peršun, origano, mlevenu crvenu slatku papriku, te začiniti po ukusu.
2. Smesu dobro umesiti rukama i ostaviti je u frižideru da odstoji oko 10 minuta.
3. Zatim od smese formirati ćuftice/kuglice željene veličine, a potom ih uvaljati u brašno i ispržiti na dobro zagrejanom ulju.
Sos:
1. U masnoću gde su se pržile ćufte, naliti paradajz sok i 200 ml vode, pa dodati seckan crni i beli luk, mlevenu slatku papriku, origano i mešavinu začina.
2. Zatim u 100 ml mlake vode razmutiti kašiku brašna i zapržiti sos. Kada proključa, dodati ćufte. Ostaviti da se malo zgusne mešajući pažljivo.
3. Servirati uz obarene špagete.