Sastojci:
Kora
6 jaja
6 kašika šecera
80 g margarina
200 g brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike čokolade u prahu
100 g rendane čokolade
Sirup
300 ml vode
200 g šećera
2 vanil-šećera
Fil
1½ l mleka
12 kašika šećera
10 kašika gustina
2 kašike brašna
1 vanil-šećer
200 g margarina
200 g mlečne čokolade
Premaz
500 ml slatke pavlake
Priprema:
Biskvit
1. U odgovarajućoj posudi ulupati belanca sa šećerom u čvrst šam, postepeno dodavajući žumanca.
2. Potom dodati margarin, brašno pomešano sa praškom za pecivo i čokoladom u prahu i rendanu čokoladu.
3. Sve dobro sjediniti, pa sipati u podmazan i pobrašnjen pleh (30×40), te peći na 200°C oko 25 minuta.
4. Za to vreme ušpinovati 300 ml vode sa 200 g šećera i vanil-šećerom, kuvati oko 10 minuta, pa preliti preko gotove kore.
Fil
1. U malo mleka pomešati gustin sa brašnom, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom i vanil-šećerom, te ukuvati razmućenu smesu.
Ledene kocke
2. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Posebno ulupati margarin, te ga sjediniti sa ohlađenim kremom.
Finalni postupak
1. Koru premazati filom u tankom sloju.
2. U preostali fil dodati otopljenu mlečnu čokoladu, pa premazati preko belog fila.
3. Slatku pavlaku čvrsto ulupati i premazati preko čokoladnog fila.
4. Ukrasiti po želji i odložiti u frižider da se dobro stegne, a potom iseći na kocke željene veličine.