Priprema:
Kore:
1. Belanca ulupati u čvrst sneg.
2. Penasto ulupati žumanca sa šećerom, pa dodati rum i mlevene bademe.
3. Zatim lagano umešati čvrst sneg od belanaca.
4. Smesu uliti u pleh (od šporeta) obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 150-170°C oko 25 minuta.
5. Gotovu koru preseći vertikalno na tri jednaka kaiša.
Fil:
1. Umutiti jaja sa šećerom i skuvati ih na pari. Potom skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
2. Umutiti puter, sastaviti ga sa ohlađenim kremom i dodati vanilšećer.
Grilijaž:
1. Šećer upržiti, a kad se karamelizuje, dodati bademove listiće, sve izmešati i izvrnuti na pek-papir da se ohladi.
2. Potom grilijaž izlomiti i samleti.
Finalni postupak:
1. Za šerbet ostaviti da provri 100 ml vode sa 50 g šećera i rumom.
2. Kada se zgusne, ostaviti da se ohladi i poprskati kore.
3. Tortu filovati na sledeći način: kora, fil, grilijaž. Postupak ponoviti još dva puta i ukrasiti po želji.