Pripremа:
Nokle:
1. Umutiti belanca u čvrst šam sa prstohvatom soli postepeno dodajući šećer i hladnu vodu. Nastaviti mućenje još 10 minuta, sve dok belanca ne udvostruče volumen.
2. Podmazati uljem kalup za kuglof i sipati šam. Peći u zagrejanoj rerni na 160°C tačno 12 min.
3. Na kraju malo otvoriti rernu da bi se izjednačila temperatura rerne sa spoljašnjom temperaturom i na taj način sprečilo opadanje volumena zapečenog snega.
Krem:
1. Žicom penasto umutiti žumanca postepeno dodajući šećer i vanil-šećer, dodati gustin (ili brašno), te lagano promešati.
2. Za to vreme ostaviti mleko da proključa, umešati smesu od žumanaca i kuvati na tihoj vatri 2-3 min., dok se ne zgusne.
3. Zatim skinuti sa vatre i dodati limunov sok. Promešati i ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak:
1. Bademove listiće kratko propržiti na suvo u tiganju, pa oko 50 g posuti po zapečenom snegu od belanaca.
2. U tiganju karamelizovati šećer sa vodom i posuti preko šama i listića badema.
3. Pri serviranju poslužiti sa kremom i preostalim listićima badema.