Start Restoranski vodič Doris Bizetić: Kao mala, ni slatkiše nisam volela!

Doris Bizetić: Kao mala, ni slatkiše nisam volela!

doris slika

 

Pevačica i kant-autor, Doris Bizetić rođena je 1985. godine u Beogradu i odrastajući uz čuvenog oca, umetnika Borisa Bizetića, neminovno je bilo da u muzici pronađe svoje buduće zanimanje, ali i ljubav. Već sa 7 godina, Doris snima pesme za decu, koje je komponovao njen otac, a paralelno sa muzikom bavila se i glumom. Glumila je u emisiji “Bebevizija”, a bila je stalni član ekipe himorističke serije “BB Show”. Ova pomalao luckasta i ekcentrična pevačica, svojom pojavom, imidžom, glasovnim mogućnostima i izjavama privlači veliku pažnju medija, koji ponekad imaju i negativne komentare, na koje se Bizetićeva uopšte ne obazire. Nedavno je izdala svoj drugi album “Intimate Details” sa 25 novih pesama, a na promociji je premijerno prikazala i novi spot. Ova mlada umetnica ima dosta obaveza, ali ipak voli da delić svog slobodnog vremena provede u kuhinji i svojim najmilijima spremi neki ukusni specijalitet.

Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Volim da kuvam i od detinjstva sam volela da pomažem u kuhinji.

Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mala bila izbirljiva?
Kao mala nisam volela da jedem, morali su da me teraju da bar nešto pojedem, čak ni slatkiše nisam volela. Hrana koja me podseća na detinjstvo je mamin specijalitet – pasta, koja je mešavina makarona, sosa od mlevenog mesa, pelata, šampinjon i još nekoliko stvari i naravno, tatine čuvene slane pite od zelja, sira i mesa.

Omiljeni restorani u rodnom gradu?
Restoran”Orao”, kafana “Proleće”, restoran “Sindjelić”, “Orient Express” u hotelu Balkan.

orient express

Kad si u inostranstvu, u koje restorane ideš i šta jedeš?
Uvek se trudim da idem na nova mesta, ali letos smo otkrili mnogo dobru piceriju u centru Soluna, “The Last Slice”, pa sam sigurna da ću opet ići tamo sledeći put.

Da li vodiš računa o ishrani?
Od detinjstva volim salate, masline, cveklu i druge zdrave stvari, a tek poslednjih nekoliko godina volim razno voće, tako da mi je sad voće glavno uživanje.

Omiljena kuhinja
Mediteranska, oduvek.

Slani ili statki specijaliteti?
Slani, ali uvek posle slanog volim da pojedem makar parče nečeg slatkog, na primer Cheesecake.

Omiljeni recept za kraj
Često pravim porodici, a to su njoke Bolonjeze sa mocarelom

-2 pakovanja njoki
-mleveno meso (isto koliko ima njoki)
-crni i beli luk
-paradajz pire, začini (začin c, origano, bosiljak, malo aleve paprike, tek na kraju prženja – biber)
-blagi kačkavalj i mocarela

Rernu zagrejati na 180 stepeni.Crni, beli luk i meso pržiti dok ne dobije boju. Dodati paradajz sos i krčkati dok ne provri. Dodati začine i poklopiti da se krčka još 10-ak minuta.
U međuvremenu skuvati njoke i ocediti.
U pleh (ili vatrostalnu činiju) sipati pola bolonjeze sosa, preliti njokama. Dodati ostatak sosa i preko kačkavalj.
Na kraju staviti mocarelu. Peče se oko pola sata pri vrhu rerne. Prijatno!

Autor i foto: Jasmina Jovičić, Life Content