Novogodišnji i Božićni praznici poznati su po bogatoj trpezi, a ukoliko imate vremena neka se vaša ove godine razlikuje. Evo kako da za pet minuta napravite zabavno novogodišnje predjelo.
Izgled jela podjenako je bitan kao i ukus, međutim mnoge mame često ne nađu vremena da se pozabave dekorisanjem, iako bi tako neizmerno usrećile najmlađe.
Mi vam donosimo interesantan i brz način kako da dekorišete predjelo koje će oduševiti klince, a njegova priprema je toliko jednostavna da i oni mogu da se uključe. Sve što vam je potrebno jesu kuvana jaja (veća i manja), šargarepa, peršun, zrna bibera i štapić za ražnjiće ili čačkalice.
Skuvajte jaja, pa im potom malo odrežite vrh i dno. Veće jaje stavite na radnu površinu, a manje spojite sa štapićem za ražnjiće, tako da jedan kraj štapića ostane malo da viri.
Šargarepu iseckajte na manje i veće kolutove koji će poslužiti kao kapica jestivog Sneška. Da bi je fiksirali, šargarepu probodite kroz kraj štapića.
Oči, usta i dugmiće napravite od bibera, nos od komadića šargarepe, a metlu od peršuna.
Foto: Facebook/Roxy’s Kitchen