Start Predjela Pohovani cvetovi tikvica

Pohovani cvetovi tikvica

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 5.00 od 5)
Loading ... Loading ...

cvetovi

Priprema:

1. U činiji pomešati 200 g sremskog sira sa šakom rendanog paremazana, te dodati sitno iseckane čili papricice (bez koštica), posoliti i pobiberiti po ukusu. Lepo sjediniti.
2. Cvetove tikvica oprati i prosušiti krpom ili papirnim ubrusom.
3. Otvoriti ih prstima, odstraniti tučak (jer je gorkog ukusa), pažljivo napuniti kremom od sira, te zavrniti latice.
4. Pomešati 100 g brašna sa praškom za pecivo, dodati belo vino i posoliti. Dobro promešati da se dobije ujednačena smesa bez grudvica gustine jogurta.
5. Umakati cvetove u pripremljenu smesu i pržiti ih nekoliko minuta u vrelom ulju povremeno okrećući tako da sa svake strane dobiju zlatnožutu koricu.
6. Ispohovane cvetove stavljati na salvetu kako bi se ocedio višak masnoće.

snezana kitanovic zemun
Recept Snežane Kitanović iz Zemuna