Priprema:
Kora:
1. Pomešati brašno sa sodom bikarbonom i šećerom, pa dodati mleko, ulje i med. Zamesiti glatko testo.
2. Podeliti testo na tri dela i peći tri tanke kore na dobro podmazanom prevrnutom plehu u zagrejanoj rerni na 200°C, ali paziti da ne zagori.
Fil:
1. U malo mleka razmutiti brašno, a preostalo mleko ostaviti da provri.
2. Zatim u ključalo mleko polako sipati razmućeno brašno neprekidno mešajući sve dok se dobro ne zgusne. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Margarin penasto ulupati, pa ga sastaviti sa dobro ohlađenim kremom. Na kraju dodati med i lešnike, te sve lepo sjediniti.
Finalni postupak:
1. Kolač filovati na uobičajen način: kora, fil, kora, fil, kora, fil.
2. Posuti mlevenim lešnicima i ostaviti kolač da malo odstoji pre služenja.