Priprema:
1. Ulja sipati u šerpu da prekrije dno i zagrejati.
2. Praziluk sitno naseckati, šargarepu narendati, te zajedno propržiti.
3. Zatim dodati seckanu slaninu, pa kada sve omekša, dodati mleveno meso i dinstati dok meso ne promeni boju.
4. Posoliti i pobiberiti po ukusu i dodati mešavinu suvog začina, takođe po ukusu.
5. Pred kraj umešati sok od paradajza i kečap, pa sve dobro promešati. Ostaviti da se krčka još 5 minuta. Skinuti sa vatre.
6. Pripremiti bešamel sos: otopiti kockicu putera, upržiti brašno, a zatim polako dolivati prethodno zagrejano mleko neprekidno mešajući. Kada se zgusne, skinuti sa vatre i umešati 100 ml pavlake. Posoliti po ukusu.
7. Nakon toga, podmazati pravougaonu vatrostalnu posudu uljem. Na dno staviti sveže testo za lazanje (može se kupiti sveže na pijaci i nije ga potrebno bariti), potom premazati bešamelom,
rasporediti malo fila od mesa, te posuti kačkavaljem.
8. Preklopiti listovima svežeg testa za lazanje, ponoviti filovanje i sve tako dok se ne utroši sav materijal (trebalo bi da bude 4 sloja fila i lazanja).
9. Na kraju preliti bešamel sosom i peći u zagrejanoj rerni na 220°C oko 45 minuta.
10. Lazanje izvaditi iz rerne, posuti rendanim sirom i vratiti u isključenu rernu tek da se sir otopi.